Ratolí XP

Si després d'haver fet proves hi ha alguna cosa que no us funciona o teniu algun dubte, podeu consultar-nos-ho a utac@ub.edu.

Recordeu que si cliqueu sobre els vídeos un cop estan en funcionament, els podreu veure en format de pantalla més gran.

Velocitat del ratolí

La velocitat del ratolí estableix una relació directa entre el moviment físic del ratolí i el desplaçament del cursor a la pantalla. Una velocitat baixa implicarà que es necessiti molt moviment del ratolí per desplaçar el cursor, mentre que una velocitat alta farà que el cursor es desplaci molt amb poc moviment del ratolí.

Canvi de cursor

Disposar de cursors més grans i de colors fa més àgil l'ús del ratolí per molts nens i adults. Per afegir cursors d'aquestes característiques als que ja té el sistema operatiu en podeu trobar una col·lecció a la secció de descàrregues.

Blocatge del ratolí

Per aquells alumnes que els resulti més difcíl mantenir el botó del clic premut i a la vegada desplaçar el ratolí, existeix una opció per blocar el clic fins que es torni a prémer. D'aquesta manera, per dibuixar, arrossegar elements, seleccionar text, etc. n'hi ha prou amb fer un clic una mica més llarg per blocar-lo, desplaçar el ratolí fins on es vulgui i tornar a fer un clic per desblocar-lo.