Personalització de Word

Per personalitzar el Microsoft Office Word a les necessitats de cada alumne disposem de dues eines principals: les plantilles i la configuració dels botons de les barres d'eines.

Una opció interessant i pràctica és utilitzar les "Adaptacions Word", que podeu trobar a la web Materials Educatius. Aquesta aplicació ens ofereix triar entre diverses plantilles ja configurades, pensades per diferents nivells escolars, que inclouen opcions per matemàtiques i de síntesi de veu.

En alguns casos, però, podem considerar interessant personalitzar individualment aquestes opcions. Els següents vídeos mostren com fer-ho.

Si després d'haver fet proves hi ha alguna cosa que no us funciona o teniu algun dubte, podeu consultar-nos-ho a utac@ub.edu.

Recordeu que si cliqueu sobre els vídeos un cop estan en funcionament, els podreu veure en format de pantalla més gran.

Creació de plantilles

Disposar de plantilles personalitzades ens permetrà no haver de canviar el tipus i mida de la lletra (entre moltes altres coses) cada vegada que obrim el programa.

Utilitzar botons engrandits

Una opció molt senzilla per fer més grossos els botons i les icones de Word, facilitant tant aspectes visuals com de precisió amb el ratolí.

Personalització de botons

Sovint tenim molts més botons a la vista dels que realment necessitem. Amb aquest procediment podem deixar tan sols aquells botons que ens interessi tenir i afegir-hi els que necessitem habitualment però que no són a la barra d'eines per defecte. Si a més els engrandim i utilitzem una plantilla, comprovarem que queda un Word força simplificat.