Opcions d'accessibilitat XP

En aquest apartat hem inclòs les opcions d'accessibilitat que més s'utilitzen amb alumnes amb discapcitat motriu. Podeu trobar més informació a http://www.xtec.net/at_usuari/infotec/windowsxp/.

Els vídeos tan sols mostren les rutes a seguir per activar aquestes opcions, us recomanem que feu proves amb el vostre ordinador, aprofitant les "àrees de prova" que s'inclouen a les finestres de configuració (també les veureu als vídeos), per saber exactament com funcionen. Fixeu-vos que al final de cada vídeo s'indiquen les icones que apareixen a la part inferior dreta de la barra de tasques quan s'activen les opcions d'accessibilitat.

Si després d'haver fet proves hi ha alguna cosa que no us funciona o teniu algun dubte, podeu consultar-nos-ho a utac@ub.edu.

Recordeu que si cliqueu sobre els vídeos un cop estan en funcionament, els podreu veure en format de pantalla més gran.

Stickykeys o "Tecles permanents"

Aquesta opció ens permetrà adpatar el teclat per persones que l'utilitzin només amb una mà o que tinguin moltes dificultats per prémer dues tecles a la vegada. Un cop activada ens permetrà escriure els caràcters que requereixen combinacions de tecles (per exemple "?" o "@") prement-les una darrera l'altre.

Antitremolor

Seguint els passos que veureu al vídeo podreu fer que una tecla no es torni a escriure fins que passi un temps (que vosaltres configurareu entre 0,5 i 2,0 segons) entre una pulsació i l'altra.

Antirepetició

Amb aquesta opció activada fem que al prémer una tecla només s'escriurà un caràcter encara que es mantingui premuda. D'aquesta manera evitarem moltes repeticions de lletres accidentals.

Slowkeys o "Tecles lentes"

Les "tecles lentes" ens permeten fer que un caràcter no s'escrigui fins que hem mantingut premuda la tecla un temps (que podem configurar entre 0 i 20 segons). Això ens permet que algunes persones que els costa tocar directament la tecla que volen escriure, però que són capaços de mantenir-la premuda un cop hi son, puguin utilitzar el teclat.

Mousekeys o "Tecles del ratolí"

En casos en que la persona pugui utilitzar un teclat però no el ratolí, podem provar d'utilitzar aquesta opció per moure el cursor amb el teclat numèric.