Multimèdia‎ > ‎Tutorials‎ > ‎

Opcions d'accessibilitat XP

En aquest apartat hem inclòs les opcions d'accessibilitat que més s'utilitzen amb alumnes amb discapcitat motriu. Podeu trobar més informació a http://www.xtec.net/at_usuari/infotec/windowsxp/.

Els vídeos tan sols mostren les rutes a seguir per activar aquestes opcions, us recomanem que feu proves amb el vostre ordinador, aprofitant les "àrees de prova" que s'inclouen a les finestres de configuració (també les veureu als vídeos), per saber exactament com funcionen. Fixeu-vos que al final de cada vídeo s'indiquen les icones que apareixen a la part inferior dreta de la barra de tasques quan s'activen les opcions d'accessibilitat.

Si després d'haver fet proves hi ha alguna cosa que no us funciona o teniu algun dubte, podeu consultar-nos-ho a utac@ub.edu
Recordeu que si cliqueu sobre els vídeos un cop estan en funcionament, els podreu veure en format de pantalla més gran.

Stickykeys o "Tecles permanents"
Aquesta opció ens permetrà adpatar el teclat per persones que l'utilitzin només amb una mà o que tinguin moltes dificultats per prémer dues tecles a la vegada. Un cop activada ens permetrà escriure els caràcters que requereixen combinacions de tecles (per exemple "?" o "@") prement-les una darrera l'altre.

Stickykeys
Antirepetició
Amb aquesta opció activada fem que al prémer una tecla només s'escriurà un caràcter encara que es mantingui premuda. D'aquesta manera evitarem moltes repeticions de lletres accidentals.


Antirepetició
Mousekeys o "Tecles del ratolí"
En casos en que la persona pugui utilitzar un teclat però no el ratolí, podem provar d'utilitzar aquesta opció per moure el cursor amb el teclat numèric.

Mousekeys


Antitremolor
Seguint els passos que veureu al vídeo podreu fer que una tecla no es torni a escriure fins que passi un temps (que vosaltres configurareu entre 0,5 i 2,0 segons) entre una pulsació i l'altra.

Antitremolor
Slowkeys o "Tecles lentes"
Les "tecles lentes" ens permeten fer que un caràcter no s'escrigui fins que hem mantingut premuda la tecla un temps (que podem configurar entre 0 i 20 segons). Això ens permet que algunes persones que els costa tocar directament la tecla que volen escriure, però que són capaços de mantenir-la premuda un cop hi son, puguin utilitzar el teclat.

Slowkeys